Δελτίο τύπου 2ος ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» 2016

Ελευσίνα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο  Ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» εμπνέεται από τα  βήματα των μυστών του παρελθόντος καθώς αυτοί διέσχιζαν την “Ιερά Οδό” με σκοπό την αφύπνιση της συνείδησης τους μέσα από τα Ελευσίνια μυστήρια.

Ένα από τα μηνύματα που δίνει αυτός ο αγώνας είναι ότι ο αθλητής τρέχει στον αγώνα  όχι μόνον ως ένα σώμα αλλά και ως ένα πνεύμα ελεύθερο δίνοντας έτσι ένα αποτύπωμα πολιτισμού, ευγένειας και πνευματικής αναζήτησης.

Η Ιερά Οδός που στο παρελθόν υπήρξε ένα οικουμενικό σύμβολο, μίας πορείας μύησης προς την κάθαρση διατηρεί το μήνυμα αυτό.  Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα του ημιμαραθωνίου αυτού σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον τέτοιον αγώνα.

Ο 2ος ημιμαραθώνιος αγώνας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη χρονιά ο αγώνας εντάχθηκε στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Η διοργάνωση επέλεξε φέτος να πραγματοποιήσει και αγώνα 5 χιλιομέτρων εντός της πόλης, πρωτίστως για τη συμμετοχή των πολιτών σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός εμπνέοντας τις νεότερες γενιές να γίνει η άθληση κομμάτι της ζωής τους αλλά και για να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την πόλη της Ελευσίνας , μια πόλη με πολλές κρυμμένες ομορφιές που πλέον με την υποψηφιότητα της για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2021 έχει καταφέρει να στραφούν όλα τα βλέμματα πάνω της.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πρωτοφανής για έναν αγώνα που μόλις συμπλήρωσε έναν χρόνο ζωής δίνοντας μας δύναμη, χαρά αλλά και στόχο να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας βελτιώνοντας το σύνολο της διοργάνωσης.

Στη διοργάνωση συνεργάστηκαν το Φεστιβάλ Αισχύλεια, ο Δήμος Ελευσίνας (Δ.Ε.), η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δ.Ε., η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, το Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α του Δ.Ε.,  ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (ΣΔΥΕ), ο Πανελευσινιακός Α.Π.Ο, ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ) και οι δήμοι Αθηναίων, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Ο 2ος ημιμαραθώνιος αγώνας «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» και ο αγώνας 5 χιλιομέτρων σε αριθμούς:

26 χιλιόμετρα

1074  αθλητές

141 Εθελοντές  ( 2ου Ημιμαραθώνιου 2016, Φεστιβάλ Αισχύλεια, Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, Filipino Athens Volunteers, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Τ.Ε. Ελευσίνας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού τ.τ. Ελευσίνας, Σύλλογος Μικρασιατών, Σύλλογος Πελοποννησίων, Λαογραφικός Σύλλογος «Το ΑΔΡΑΧΤΙ», Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας,  Σύλλογος Γυναικών Μαγούλας, Κερκυραϊκή Ένωση, Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου, Σ.Δ.Υ.Ε. , Π.Α.Σ. Πήγασος, Κ.Α.Ε. Πανελευσινιακός, Ομάδα μπάσκετ ΤΙΤΑΝ)

37 Εθελοντές Ποδηλάτες (PSG Bikers/ Filipino Athens Volunteers, Ποδηλατικός Σύλλογος Μάνδρας West Coast Biking Team, Φίλοι Ποδηλάτου Ελευσίνας)

11  Εθελοντές Διασώστες Ερυθρού Σταυρού « Σαμαρείτες»

5 Δήμοι

2 Περιφέρειες

2 Γιατροί

2 Ασθενοφόρα (Διαγνωστικά Κέντρα ΙΩΝΙΑ-EUROMEDICA / Θριάσιο Νοσοκομείο)

3 Τομείς Τροχαίας ( Αθηνών – Αιγάλεω – Ελευσίνας)

3 Τμήματα Δημοτικής Αστυνομίας (Αθηνών – Αιγάλεω – Ελευσίνας)

1 Αστυνομία Ελευσίνας

1 Λιμενικό Ελευσίνας

8 Εργαζόμενοι Δήμου Ελευσίνας

21 Εργαζόμενοι Διοργάνωσης Ημιμαραθωνίου

Γνωρίζουμε ότι όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και  τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους δρομείς που συμμετείχαν στους αγώνες, είναι μεγάλη μας χαρά που ο αγώνας «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» έχει αγκαλιαστεί τόσο θερμά από τους αθλητές και επιφυλασσόμαστε κάθε χρονιά να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι.

Επιτροπή Διοργάνωσης Αισχυλείων

ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΜΠΑΝΗΣ
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας