Δελτίο τύπου: 1oς Ημιμαραθώνιος «Στα ίχνη της Ιεράς Οδού»

Δελτίο τύπου: 1oς Ημιμαραθώνιος «Στα ίχνη της Ιεράς Οδού»

Ο 1oς Ημιμαραθώνιος «Στα ίχνη της Ιεράς Οδού» ανήκει πλέον στην Ιστορία. Οφείλουμε να αποτιμήσουμε το συνολικό αποτέλεσμα και να εξάγουμε τα αναγκαία συμπεράσματα, αφού πρώτα ξανατονίσουμε τα εξής:

Ο αγώνας αυτός εμπνέεται από τα  βήματα των μυστών του παρελθόντος καθώς αυτοί διέσχιζαν την “Ιερά Οδό” με σκοπό την αφύπνιση της συνείδησης τους μέσα από τα Ελευσίνια μυστήρια.

Ένα από τα μηνύματα που δίνει αυτός ο αγώνας είναι ότι ο αθλητής τρέχει στον αγώνα  όχι μόνον ως ένα σώμα αλλά και ως ένα πνεύμα ελεύθερο δίνοντας έτσι ένα αποτύπωμα πολιτισμού, ευγένειας και πνευματικής αναζήτησης.

Η Ιερά Οδός που στο παρελθόν υπήρξε ένα οικουμενικό σύμβολο, μίας πορείας μύησης προς την κάθαρση διατηρεί το μήνυμα αυτό.  Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα του ημιμαραθωνίου αυτού σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον τέτοιον αγώνα.

Παρόλο που η προκήρυξη έγινε αργοπορημένα κλείσαμε στους 1000 αθλητές όπως είχαμε προαναγγείλει μια εβδομάδα πριν τον αγώνα, διαπιστώνοντας με μεγάλη μας χαρά ότι είχε μεγάλη αποδοχή, αισθανόμενοι ταυτόχρονα το βάρος που είχαμε αναλάβει. Στη διοργάνωση συνεργάστηκαν το Φεστιβάλ Αισχύλεια και ο Δήμος Ελευσίνας (Δ.Ε.), η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δ.Ε., το Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α του Δ.Ε., ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας, ο Σύλλογος Δρομέων Δυτικής Αττικής Απόλλωνας και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Εδώ αξίζει να τονισθεί  ότι το σύνολο των εργαζομένων και εθελοντών που απασχολήθηκαν ήταν πάνω από 100 με 30 περίπου τροχονόμους της τροχαίας Αθηνών και Δυτικής Αττικής.

Γνωρίζουμε ότι όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε μία δύσκολη διαδρομή  και  τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Όμως δε μπορέσαμε να αποφύγουμε παραλείψεις, η σπουδαιότερη εκ των οποίων ήταν ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας στο 6ο χλμ λόγω έλλειψης συντονισμού μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων.

Επίσης ενημερώνουμε ότι για άλλα ζητήματα που σχολιαστήκαν αρνητικά όπως η μεταφορά των αθλητών προς τον Σταθμό Αγία Μαρίνα, από μικροφώνου ανακοινώθηκε ότι αρχίζουν να αναχωρούν από τις 19:30 έως τις 21:00.

Όλα τα άλλα ήσσονος σημασίας ζητήματα αντιμετωπίσθηκαν έγκαιρα.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί με σαφήνεια ότι δεν υπήρχε κανένας χορηγός παρά μόνο η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με 750 μπουκαλάκια νερό των 50ml.

Είναι δεδομένο ότι γίναμε μέσα από αυτή την εμπειρία πιο σοφοί και ότι ο 2ος Ημιμαραθώνιος θα είναι άρτιος.

Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα γνωστοποιηθεί η δαπάνη του αγώνα που πάντως ήταν πάνω από 12 χιλιάδες ευρώ με έσοδα περίπου 4.500 ευρώ από τις συμμετοχές με αποτέλεσμα το υπόλοιπο ποσό να καλυφθεί από τα δύο Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ελευσίνας.

Δίνοντας ραντεβού το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου 2016 θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους συμμετέχοντες, να τους ευχηθούμε υγεία και μια χρονιά γεμάτη  τρεξίματα και να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τους εθελοντές, τους  εργαζόμενους  του Δήμου, την τροχαία, γιατί χωρίς την βοήθειά τους  δεν θα ήταν δυνατός να διεξαχθεί ο αγώνας και  τέλος τους κατοίκους της πόλης μας για την ωραία υποδοχή στον  τερματισμό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΙΣΧΥΛΕΙΩΝ