«Στα ίχνη της Ιεράς Οδού»

γνωρίστε την Ελευσίνα

Μια από τις πέντε ιερές πόλεις της αρχαιότητας

Η πόλη

H Ελευσίνα είναι πόλη του νομού Αττικής, έδρα της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής, και βρίσκεται σε απόσταση 20 km από την Αθήνα. Έχει έκταση 20 km² και πληθυσμό πάνω απο 28,000 κατοίκους. Κατά την αρχαιότητα η Ελευσίνα αποτελούσε μαζί με την Αθήνα, την Ολυμπία, τους Δελφούς και τη Δήλο τις 5 ιερές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδος και σε αυτήν κατέληγε η Ιερά Οδός.

Ελευσίνα 2023

Η Ελευσίνα αναδείχτηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2023. Η διαδικασία της διεκδίκησης του τίτλου διήρκησε περίπου δύο χρόνια.

Στην πρώτη φάση της διεκδίκησης η Ελευσίνα συναγωνίζονταν με άλλες 13 ελληνικές πόλεις. Η Ελευσίνα , η Ρόδος και η Καλαμάτα προκρίθηκαν στην δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού και στις 11 Νοεμβρίου 2016 η Ευρωπαϊκή επιτροπή επέλεξε η Ελευσίνα να είναι η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023.

Το φεστιβάλ Αισχύλεια που από το 1975 χαράζει την πολιτιστική στρατηγική της πόλης, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση αυτή. Η επιτυχημένη πορεία του όλα αυτά τα χρόνια γίνεται η βάση για την μετάβαση της Ελευσίνας από βιομηχανική πόλη σε πολιτιστικό προορισμό και μέσω του θεσμού της ΠΠΕ φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ελκυστικό περιβάλλον για νέους ανθρώπους με τεχνογνωσία και καινοτόμες ιδέες έτσι ώστε να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: 2023eleusis.eu

Γίνε και εσύ Εθελοντής

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου!