«Στα ίχνη της Ιεράς Οδού»

γενικές οδηγίες για όλους τους συμμετέχοντες

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2105565621 καθημερινά από τις 10:00 έως 14:00.

Όρια συμμετοχών

Το όριο συμμετοχών για τον Ημιμαραθώνιο καθορίζεται στις 500 συμμετοχές. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου. Η λήξη των εγγραφών στον αγώνα θα γίνει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 εκτός αν συμπληρωθεί νωρίτερα ο ανώτερος αριθμός συμμετοχών. Σημειώνεται, ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μετά τη συμπλήρωση του ανωτέρω αριθμού.

Το όριο συμμετοχών για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων στις 150 συμμετοχές. Η λήξη των εγγραφών καθορίζεται επίσης η Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Όροι Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες έχουν για τον Ημιμαραθώνιο όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (ημερομηνία γέννησης πριν από 01/01/2003), για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους (ημερομηνία γέννησης πριν από 01/01/2009). Για τους ανήλικους απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους η οποία δηλώνεται στην ηλεκτρονική αίτηση του αθλητή).

Βάσει των οδηγιών που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το 95% των συμμετεχόντων οφείλουν να είναι εμβολιασμένοι, ενώ μόνον το 5% αφορά σε συμμετέχοντες που -αποδεδειγμένα, με χαρτί δημοσίου νοσοκομείου- δεν δύνανται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.

To πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να είναι σε ισχύ (ενεργοποιείται 14 ημέρες μετά τη β’ δόση εμβολίου ή 14 ημέρες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο). Το ίδιο ισχύει και για το πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το θετικό test και ισχύει για 180 ημέρες), το οποίο και θα επιδεικνύεται κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής.

Αναφορικά με τον αγώνα των 5χλμ και λόγω του μειωμένου αριθμού συμμετεχόντων (ανώτατο όριο οι 150), οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι είτε εμβολιασμένοι (με πιστοποιητικό σε ισχύ) είτε να προσκομίσουν αρνητικό rapid test (48 ωρών) ή PCR test (72 ωρών) την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Πιστοποιητικά καλής υγείας

Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων. Πλην όμως κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφήςο αθλητής θα βεβαιώνει ότι έχει προβεί πρόσφατα σε έλεγχο της υγείας του και έχει κριθεί κατάλληλος για να συμμετάσχει σε αγώνα επίπεδου Ημιμαραθωνίου ή 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής

Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής για τους αγώνες θα γίνει από Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 10:00 ως 13:00 από το ισόγειο του κτιρίου που στεγάζεται η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου & Κίμωνος 11 στην Ελευσίνα) καθώς και κατά τις ίδιες ημερομηνίες και κατά τις ώρες 15:00 έως τις 19:00 σε χώρο του Δημαρχείου Αιγάλεω στο σταθμό του Μετρό «Αγία Μαρίνα».

Πνευματικά δικαιώματα υλικού

Με την ηλεκτρονική εγγραφή ο αθλητής συναινεί ώστε η διοργάνωση να λάβει και χρησιμοποιήσει το τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό του αγώνα και των βραβεύσεων για την προβολή του αγώνα και των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Γίνε και εσύ Εθελοντής

 Σας ευχαριστούμε για τη διαθεσιμότητά σας και ελπίζουμε να ζήσετε τη χαρά της εθελοντικής προσφοράς