«Στα ίχνη της Ιεράς Οδού»

προκήρυξη 1ου ημιμαραθωνίου δρόμου 2015.

Με Την Ευγενική Υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας.

«Στα ίχνη της Ιεράς Οδού»

Κατά την αρχαιότητα την 15η μέρα του μηνά Βοηδρομίωνα (ξεκινούσε στις 23 Αύγουστου) τελούνταν η Πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων η όποια εκκινούσε από την Αρχαία Αγορά της Αθηνάς και τερμάτιζε στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Ο Δήμος Ελευσίνας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘’Αισχύλεια 2015’’ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον 1ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού», στις 12 Σεπτεμβρίου 2015, ο οποίος συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ελευσίνας, τον ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής και σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων).

Εκκίνηση: Η εκκίνηση του Αγώνα Θα δοθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 17:00 (5 το απόγευμα) στον χώρο έξω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Θησείο.

Διαδρομή: Από το Θησείο ακολουθώντας την Ιερά Οδό, αφού διέλθει από το Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα, το Χαϊδάρι, το Δαφνί, η Ιερά οδός συνενώνεται περίπου στο 10ο χιλιόμετρο της διαδρομής με την Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και αφού εισέρθει στην Ελευσίνα , τερματίζει έξω από τον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Μέγιστη Διάρκεια τερματισμού καθορίζονται οι τρεις (3) ώρες στις 20:00. Μετά το πέρας του χρονικού ορίου θα πρέπει οι συμμετέχοντες που δεν έχουν τερματίσει να επιβιβαστούν στο Λεωφορείο Συλλογής (ΣΚΟΥΠΑ).

Τερματισμός : Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας με νερά και ισοτονικά στο 3ο, 6ο, 9ο, 12ο , 15ο , 18ο χιλιόμετρο ενώ στον τερματισμό θα μοιραστούν νερά, ισοτονικά και μπανάνες στους συμμετέχοντες.

Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρχει πλήρης Ιατρική κάλυψη με Ιατρούς, Ασθενοφόρα και Διασώστες κατά την Διαδρομή.

Βραβεύσεις: Σε όλους τους συμμετέχοντες με Έγκυρο τερματισμό θα δοθούν πρωτότυπα ορειχάλκινα μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

Μετάλλια και Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις Πρώτους Άνδρες και τρεις Πρώτες Γυναίκες, ενώ θα βραβευτούν και οι τρεις Πρώτοι άνδρες και Γυναίκες ανά Ηλικιακή κατηγορία (όσοι βραβεύτηκαν στην Γενική σειρά δεν θα βραβευτούν στην Ηλικιακή)

Ηλικιακές κατηγορίες: 18 -29, 30-39, 40- 49, 50-59, 60 και άνω, ενώ θα βραβευτεί ο Γηραιότερος και Γηραιότερη Δρομέας.

Κόστος Συμμετοχής: Θα υπάρχει ένα συμβολικό κόστος συμμετοχής 5 Ευρώ.

Παροχές για όλους τους Συμμετέχοντες: Τεχνικό Μπλουζάκι, Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση, Τροφοδοσία σε όλη την Διαδρομή/ Τερματισμό, Πρωτότυπο ορειχάλκινο μετάλλιο (μόνο οι τερματίσαντες), Δίπλωμα Συμμετοχής.

Υφίσταται η δυνατότητα μεταφοράς των σάκων των Δρομέων από τον χώρο της Εκκίνησης στον Τερματισμό, επίσης χώρος αλλαγής ενδυμασίας στον τερματισμό καθώς και μετάβαση από τον Τερματισμό στον Σταθμό Μετρό στην Αγία Μαρίνα με μέριμνα της Διοργάνωσης για όσους Δρομείς το επιθυμούν (πρέπει να το δηλώσουν στην αίτηση συμμετοχής).

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει το 18 έτος. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά Καλής Υγείας των συμμετεχόντων αλλά θεώρει βέβαιο ότι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν προβεί πρόσφατα σε έλεγχο της Υγείας τους και έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα επίπεδου Ημιμαραθωνίου. Επίσης Θα υπογράψουν κατά την παραλαβή του αριθμού ΒΙΒ τους στην Γραμματεία σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.

Επίσης συναινούν ώστε η διοργάνωση να λάβει και χρησιμοποιήσει το τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό του αγώνα και των βραβεύσεων για την προβολή του αγώνα και των πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘’Αισχύλεια’’ .

Ωράριο παραλαβής αριθμών: 14.30 – 16.30 σε ειδικά διαμορφώμενο χώρο, στην εκκίνηση του αγώνα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2105565621 καθημερινά από τις 10:00 έως 13:00.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2105565621

Μετά Τιμής.

Η πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.Π.Α
ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε
ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΜΠΑΝΗΣ

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2105565621 καθημερινά από τις 10:00 έως 13:00. Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2105565621

Λογαριασμός τραπέζης Τράπεζα Πειραιώς Αριθμός λογαριασμού: 5025-074903-801 ΙΒΑΝ:GR5301720250005025074903801

Με Την Ευγενική Υποστήριξη

Γίνε και εσύ Εθελοντής

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου!