ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 2015

«Στα ίχνη της Ιεράς Οδού»

Προς δυσμάς «μία τελετουργία κάθαρσης»

Ο  ημιμαραθώνιος αγώνας   2015 εμπνέεται από τα δυτικά βήματα των μυστών του παρελθόντος καθώς αυτοί διέσχιζαν την “Ιερά Οδό” με σημείο αφετηρίας την Αθήνα (Κεραμεικός) και  κατευθύνονταν προς την Ελευσίνα με σκοπό την αφύπνιση της συνείδησης τους μέσα από τα Ελευσίνια μυστήρια.

Οι αθλητές του σημερινού ημιμαραθωνίου καλούνται  να διασχίσουν τον Ιερό δρόμο και να κρατήσουν στη  συνείδηση τους ότι ο “Ιερός δρόμος” που στο παρελθόν υπήρξε ένα οικουμενικό σύμβολο μίας πορείας μύησης προς την κάθαρση διατηρεί το μήνυμα αυτό.  Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα του Ελευσίνιου ημιμαραθωνίου σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον τέτοιον αγώνα.

Οι αθλητές  με τη λήξη του ημιμαραθωνίου , θα βραβευτούν. Δέκα πέντε όμως από αυτούς θα συμμετέχουν σε μία συμβολική τελετουργία κάθαρσης με τίτλο «Προς δυσμάς», ώστε όλο το βίωμα του αγώνα τους  να λειτουργήσει ως μία καινούργια συνειδησιακή αφετηρία.

*Επιλέγονται δεκαπέντε αθλητές επειδή κατά την αρχαιότητα στις 15 του μήνα Βοιδρομίωνα τελούνταν η Πομπή των Ελευσίνιων μυστηρίων.

Αιμιλία Μπουρίτη
Χορογράφος & εικαστικός

Με Την Ευγενική Υποστήριξη

Γίνε και εσύ Εθελοντής

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου!

1ος Ημιμαραθωνίος Δρόμου «Στα Ίχνη Της Ιεράς Οδού» πάρε μέρος και εσύ συμπληρώνοντας την αίτηση!